3 alapanyag, ami ne maradjon le az őszi grillről

Az őszi zöldségek és gyümölcsök többsége tökéletesen megállja a helyét, sőt, nemcsak remek köretek vagy desszertek készíthetőek belőle, de csemegének is kiválóak. Ebben a cikkben azokat szedtük össze, amelyek nélkül vétek lenne egy őszi grillezést megrendezni.


Alma

Az alma, körte és füge is olyan ősszel elérhető finomság, ami új értelmet nyer a grillen. Bár a többire is igaz, az almát tényleg vétek lenne lehagyni a grillről. Mivel az almának kemény a húsa könnyű vele bánni. A héja megelőzi a leragadást és húsok mellé köret valamint desszertek alapanyaga is lehet. A legegyszerűbb elkészítési módja, ha a cikkekre vágott almát lekenjük egy kis olvasztott vajjal és puhulásig sütjük. Plusz fűszerezésre nem is lesz szükség, de egy kevés fahéj, szegfűbors biztosan nem árt meg.

Sütőtök

Ősszel kikerülni is nehéz lenne a sütőtököket és ennek csak részben oka a Halloween. A sütőtők nagyon változatosan elkészíthető, így nagy eséllyel mindenki megtalálja a számára ideális formát. Készülhet belőle leves, köret, de akár desszert is. Ha nem bonyolítanád a dolgokat, akkor csak tedd be a grillbe a felvágott tököt minden nélkül. Az íze önmagában is isteni, de itt is igaz, hogy egy kevés vaj, fahéj, barna cukor és chili csodákat művel vele.

Gesztenye

A sült gesztenye a vásárok és őszi utcaképek szerves része volt régen, de ma már egyre kevesebb helyen találkozhatunk vele. Jó hír viszont, hogy otthon is elkészítheted a grillben. Igazán könnyű, semmilyen plusz hozzávalót nem igényel, és a grill méretétől függően, akár 1-2 kg gesztenye is sülhet egyszerre a család nagy örömére. Sütés előtt azonban minden esetben vágd be a szemeket, hogy könnyebb legyen őket megpucolni. A kész gesztenyéből desszert is készülhet, de önmagában is mennyei.

Címkék:

grill ősz