Alapszabály őszi grillezéshez

A hidegben való grillezéshez sokkal nagyobb türelem kell, mint a nyári sütögetéshez, de érdemes kivárni, mert így lesz tökéletes a végeredmény!


Mit jelent pontosan a türelem ebben az esetben? A türelem erényének gyakorlása már a felmelegítésnél elkezdődik. A kinti hideg miatt ugyanis ez akár 5-10 perccel is tovább tarthat, mint nyáron. Az igazi jellempróba viszont a sütésnél vár majd.

Itt meg kell állnod - bármilyen nagy is a kísértés - hogy az ételt forgasd, pakolgasd és szurkáld. Mindegy milyen jó ötletnek tűnik éppen a hús ellenőrzése, állj ellen a kísértésnek és hagyd sülni, amíg sötét barna vagy a rácsokkal való találkozási pontokon fekete nem lesz az étel.

A gyakori forgatás egyenetlen sütést eredményez, a hús átpakolásával pedig lassítod az elkészülést. Gyorsabban jutsz finom eredményhez, ha ellenállsz a beavatkozás vágyának, és hagyod, hogy a grill végezze a munkáját.