Kukorica 3 féleképpen a grill partira

A főtt kukorica megunhatatlan nyári sláger, de ha szeretnél valami újat és izgalmasat kipróbálni, akkor itt van három tuti módszer, ami a vendégeket is garantáltan lenyűgözi!


Grillezett kukorica

A grillezett kukorica ízletes csemege, kellemes füstös aromával. Nem jár sok munkával. A megtisztított kukoricát azonban érdemes sütés előtt beáztatni, hogy ne száradjanak ki a szemek. Legalább 15 perces hideg vizes áztatás után, rázd le a felesleges vizet, majd mehet is fel a grillre 15 percre. A grillről lekerülve kend át vajjal és sóz meg bátran.

Kukorica "bordák"

Ennek a látványos köretnek az alakja a bbq bordákra emlékeztet, innen kapta a nevét. Elkészítéséhez egy éles késre, vajra és kedvenc ízesítőidre lesz szükséged. A kukoricák végeid, ahol nincsenek szemek vágd le. Majd hosszában vág félbe a csöveket. Végül a feleket is felezd meg, hogy hosszú negyedeket kapj. Ezután kend le bőségesen vajjal, és jöhet a fűszerezés. Paprika, fokhagyma, só a legegyszerűbb kombináció, de akár bbq szósszal is lekenheted. 8-10 perc alatt grillezd készre a "bordákat" és még melegen tálald.

Kukorica "sült krumpli"

Ez a változat a legmacerásabb, de a leglátványosabb is. A csöveket vágd fel 10 cm-es darabokra. Ezután egy sor szembe szúrj fokpiszkálót, majd ismételd meg a többivel is. Amikor körbeértél, akkor jön a trükk. Egy éles késsel vágj hosszában félbe a csövek a szemek mentén és végül szeleteld fel az egészet. Itt nem kell megtartanod a csövet, vágd le róla teljesen a sorokat. Főzd 5 percig a kukorica hasábokat, majd szűrd le. Amikor kihűltek, forgasd meg őket liszt és kukorica (rizs) liszt keverékében, majd süsd ki őket olajban, mintha csak sült krumplik készítenél. Amikor már szépen megpirultak a szemek, szedd ki őket és lecsöpögtetés után, jöhet is a fűszerezés. Sima só helyett használhatsz sült krumpli fűszerkeveréket is!