Minőségi füstölők grillezéshez

A grillekben, kamadókban vagy smokerekben készülő ételek íze a fűszereken kívül a sütés során használat füstölőfákkal is tovább mélyíthetőek. A megfelelő fák alkalmazásával izgalmas aromákat adhatsz az ételekhez, amelyek még finomabbak lesznek és maradandóbb élményt nyújtanak. 


Füstölőfákat használhatsz gázos, faszenes vagy fával fűthető grillen is. A füstölőfák mérete és típusa egyre szélesebb választékban érhető el és mindnek egy kicsit más az előnye és íze. Saját fával, aprítékkal is dolgozhatsz, de mindig kezeletlen,, szennyezésektől és bogaraktól mentes fát válassz. A legbiztonságosabb választás az eleve erre a célra, forgalomban kapaható, minőségi füstölőfa, aminek biztonságos használata garantált. Ezeknél nem tapasztalsz majd kellemetlen mellékízt vagy egészségre ártalmas kipárolgásokat. 

A Liget gatter füstölőfák többféle méretben és ízben beszerezheted, hogy kedvedre kísérletezhess az aromákkal. A választékban találsz alma, körte vagy cseresznye aprítékot. Ezek a kisebb fadarabok gyorsabban elégnek, ezért célszerű nem közvetlenül a hőforrásra, hanem annak közelébe helyezni vagy füstölő dobozba tenni. Egyszerre egy maréknál ne tegyél többet a grillre, nehogy túl sok legyen a füst. Ezt is túlzásba lehet ugyanis vinni. Az ilyen gyümölcsös aromák remekül illenek a szárnyasokhoz, halakhoz, sajtokhoz és zöldségekhez, de a vadak esetében is bevetheted őket!

A cég az aprítékok mellett nagyobb darabokkal, csonkokkal is foglalkozik, amelyek több és jellemzően karakteresebb füstöt adnak. Ezek között találsz diófát vagy éppen tölgyet, de a bizonyos hústípusokhoz ajánlott keverékek közül is válogathatsz. Ilyen például a sertés mix, ami oldalasok, tarják vagy pulled pork készítése esetén vethető be nagy sikerrel. A tölgyhöz és dióhoz hasonlóbb testesebb füstök is kifejezetten jók sertéshez vagy marhához. A nagyobb méretű fák lassabban izzanak semmivé, így ebből kezdésnek egyet is elég feltenni. 

Ha szeretnéd jobban megismerni a füstölés művészetét vagy csak kipróbálnád a különféle grilleket, hogy melyik illik hozzád a leginkább, esetleg valamilyen különleges fogást készítenél a családnak, akkor gyere el a H2G grilliskola valamelyik grill vacsorájára és egy finom vacsora készítése közben lesd el profiktól a fogásokat!