A közkedvelt nápolyi pizza után jöjjön a római változat, ami ugyanolyan finom. Ropogós szélei és illatos tésztáját érdemes legalább egyszer kipróbálni.

Ahogy a rómaiak szeretik - Pizza Romana

Elkészítési idő: pihentetés + 25 perc
Nehézség: 3

Ahogy a rómaiak szeretik - Pizza Romana

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg 00-ás liszt
  • 750 ml víz
  • 5 g friss élesztő
  • 20 g só
  • 20 g olaj
  • ízlés szerint paradicsom
  • ízlés szerint mozzarella
  • ízlés szerint oregánó

Elkészítés:

  1. A sütés előtt 6 órával tegyük a lisztet egy nagyobb tálba.
  2. Adjuk hozzá az élesztőt, majd lassan jöhet a víz.
  3. Gyúrjuk az egészet lassan és ahogy veszi fel a vizet a tészta, adagoljuk bele a sót és az olajat is.
  4. A kész tésztát tegyük egy tálba és helyezzük 6 órára a hűtőbe.
  5. Vegyük ki a tésztát és gyúrjuk át.
  6. Osszuk 250-300 grammos darabokra az egészet és gömbölyítsük őket, majd hagyjuk újra megkelni a golyókat.
  7. Melegítsük elő a kemencét 300-350°C-ra.
  8. A kezünket olajozzuk be és kézzel nyújtsuk ki a tésztákat.
  9. Sózzuk és egy kis rozmaringgal is megszórhatjuk őket.
  10. Jöhet rá a felvágott paradicsom és a mozzarella sajt. (Vagy, amit szeretnénk.)
  11. Ezután hagyjuk még 20 percig pihenni, majd mehet be a kemencébe, ahol pár perc alatt aranybarnára és ropogósra sül majd.