A tőkehal egyszerű és sallangmentes ízvilágát ezúttal nem különleges fűszerekkel, hanem cédrus fás füstöléssel tesszük különlegessé!

Cédrus lapon sütött tőkehal

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2

Cédrus lapon sütött tőkehal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g tőkehalfilé (bőr nélkül)
  • 1 db citrom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 db cédrus lap

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő 200°C-ra és amíg melegszik a grill a cédrus sütőlapot merítsük hideg vízbe (legalább 30 percre).
  2. A halat közben készítsük elő. Ha kell szedjük le a bőrét, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Amikor eljött a sütés ideje, a falapot vegyük ki a vízből, töröljük szárazra és tegyük rá a kaprot.
  4. Erre kerüljön fel az ízesített hal és így mehet a lap a grillre.
  5. A The Bastard kamado grill tetejét zárjuk le és süssük a halat zavartalanul 15 percig.
  6. Ezután vegyük le a lapot a grillről és tálaljuk grillezett zöldségekkel (krumpli, spárga és vegyes zöldségköret is kiválóan megy hozzá) és kapros öntettel!