Ha szeretnél valami látványosat, de mégis egyszerűt készíteni, akkor a homár remek választás.

Grillezett homár farok

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett homár farok

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db homár farok
  • 60 g vaj
  • 1 ek citromlé
  • fél kk citrom héj
  • 2 ek snidling
  • 2 ek friss petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél kk só
  • 2 ek olívaolaj
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Egy kisebb tálkában keverjük össze az olvasztott vajat a citromlével, a citrom héjjal, az aprított snidlinggel és petrezselyemmel, valamit a zúzott fokhagymával és a só felével.
  3. A homár farkat középen vágjuk félbe, de ne teljesen.
  4. Húzzunk bele egy nyársat, hogy megelőzzük a hús felpöndörödését.
  5. Kenjük le őket az olajjal, majd sózzuk és borsozzuk.
  6. Mehetnek is fel a grillre a homárok, a nyitott résszel lefelé.
  7. 5-6 perc után fordítsuk meg és egy nagy kanálnyi ízesített vajat kanalazzunk a homárra.
  8. Süssük további 5 percig, amíg a húsa teljesen átsül és már tálalhatjuk is.