- írta: Peitli Csilla
Paradicsomos, fokhagymás vajjal ízesített kagylók látványos és finom előételek grillpartikhoz.
Paradicsomos vajban sült kagyló
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg fekete kagyló
- 200 g vaj
- 1 db paradicsom
- 1 ek paradicsompüré
- 1 db hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- fél db citrom héja
- 2 ek friss petrezselyem
Elkészítés:
- A grillt fűtsük fel.
- Egy edényben tegyünk fel forrni 1 dl vizet, amibe dobjuk bele a kagylókat.
- Amíg a kagyló megfő és szépen lassan kinyílik mind, készítsük el a vajas szószt.
- A paradicsom magházát vegyük ki és kockázzuk fel kisebb darabokra.
- A fokhagymát és hagymát is vágjuk apróra, majd keverjük el a paradicsommal, a pürével, a vajjal, a reszelt citromhéjjal és az aprított petrezselyemmel.
- Jól dolgozzuk ki az egészet, majd ízlés szerint sózzuk.
- Amikor a kagylók kinyíltak, tegyük át egy serpenyőbe, és mindegyik kagylóhúsra tegyünk egy kanál vajas keveréket. (A felső kagylóhéjat eltávolíthatjuk előtte.)
- Tegyük vissza az egészet a grillre, amíg az ízesített vaj meg nem olvad és körbe nem öleli a kagylóhúst.