Paradicsomos, fokhagymás vajjal ízesített kagylók látványos és finom előételek grillpartikhoz.

Paradicsomos vajban sült kagyló

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Paradicsomos vajban sült kagyló

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg fekete kagyló
  • 200 g vaj
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 db hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél db citrom héja
  • 2 ek friss petrezselyem

Elkészítés:

  1. A grillt fűtsük fel.
  2. Egy edényben tegyünk fel forrni 1 dl vizet, amibe dobjuk bele a kagylókat.
  3. Amíg a kagyló megfő és szépen lassan kinyílik mind, készítsük el a vajas szószt.
  4. A paradicsom magházát vegyük ki és kockázzuk fel kisebb darabokra.
  5. A fokhagymát és hagymát is vágjuk apróra, majd keverjük el a paradicsommal, a pürével, a vajjal, a reszelt citromhéjjal és az aprított petrezselyemmel.
  6. Jól dolgozzuk ki az egészet, majd ízlés szerint sózzuk.
  7. Amikor a kagylók kinyíltak, tegyük át egy serpenyőbe, és mindegyik kagylóhúsra tegyünk egy kanál vajas keveréket. (A felső kagylóhéjat eltávolíthatjuk előtte.)
  8. Tegyük vissza az egészet a grillre, amíg az ízesített vaj meg nem olvad és körbe nem öleli a kagylóhúst.