- írta: Peitli Csilla
Nyárson sült rák falatok harissa szósszal.
Rák koktél házi szósszal
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 1 kg óriás garnéla
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db citrom
- 1 ek napraforgó olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 marék friss petrezselyem
- 2,4 dl ketchup
- 1,5 ek harissa
- fél ek szójaszósz
- fél ek torma
Elkészítés:
- Készítsünk egy pácot az olajból, az aprított fokhagymából, egy kiskanál citromléből és egy-egy csipet sóból, borsból.
- Ebben a pácban pihentessük a megtisztított rákokat, amíg felfűt a grill és elkészítjük a mártogatóst.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A mártogatóshoz keverjük össze a ketchupöt a harissával (használhatunk helyette más csípős paprikás szószt is), a szójaszósszal, a tormával, egy kiskanál citrom héjjal és 2 evőkanál citrom lével. Végül sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- A garnélákat húzzuk nyársakra és tegyük fel a grillre.
- Süssük őket oldalanként 3-4 percig, amíg szép rózsaszínre vált a színük.
- Közben az egyik citromot szeleteljük fel és ezeket is pirítsuk le a grillen.
- A rákokat kínáljuk a harissa mártogatóssal, a citromkarikákkal és az aprított petrezselyemmel megszórva.