Ízletes recept, amiben a sok különféle, színes falatka egy tökéletes egységet alkot a puha garnélával!

Teriyaki garnéla nyáron sütve

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Teriyaki garnéla nyáron sütve

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 500 g garnéla
  • fél db hagyma
  • 1 db ananász
  • 2 ek halas fűszerkeverék
  • 2 dl teriyaki szósz
  • 1 ek szezámmag
  • 1 ek újhagyma zöldje
  • 1 db zöld paprika

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 200°C-ra.
  2. A garnélát tisztítsuk meg és tegyük egy tálba.
  3. Adjuk hozzá a felkockázott zöldpaprikát, hagymát és ananászt.
  4. Szórjuk meg az egészet a fűszerkeverékkel és jól keverjük össze.
  5. Húzzuk nyársra felváltva a garnélát, hagymát, ananászt és paprikát, amíg betelik a nyárs.
  6. Ezt ismételjük, amíg tart az alapanyagunk!
  7. Ha elkészültünk mehetnek a nyársak a grillre 3-4 percre.
  8. Ekkor fordítsuk meg a nyársakat, kenjük le őket a teriyaki szósszal és süssük újabb 3 percig.
  9. Végül még egyszer fordítsunk rajtuk egyet, ezt az oldalt is kenjük le teriyaki szósszal és süssük 1 percig.
  10. Az elkészült nyársakat szójuk meg szezámmaggal és felkarikázott zöld hagymával, majd azonnal tálaljuk!