- írta: Peitli Csilla
Nagyon látványos és nagyon vajas homár farok a grillről, ha elegáns és különleges menüvel várnád az ünnepeket.
Vajban sült homár farok
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 2 db homár farok
- 150 g vaj
- 2 csipet bbq fűszerkeverék
- 1 db citrom
- 1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 250 °C-ra és tegyük be a félrács rendszert a legmagasabb pozícióba.
- A vajat tegyük egy tepsibe, és mehet a grillre, amíg fel nem olvad.
- A homár páncélját várjuk ketté a farok rész tetejétől az aljáig, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk teljesen végig.
- Vegyük kézbe a páncélt úgy, hogy a vágás felénk legyen és szorítsuk meg a páncélt, hogy megtörjük a hasi részt.
- Ezután a vágás mentén nyissuk ki a páncélt egy kicsit, majd óvatosan vegyük ki a homár húsát a páncél tetejére, miközben a farok rész vége még a páncélhoz kapcsolódik.
- A homár húsát egy éles késsel metsszük be hosszában, hogy szépen kiterülhessen a páncél tetején, majd gyémánt alakban is vágjuk be, hogy jobban süljön.
- Tegyük a homár az olvasztott vajjal teli tepsibe, és alaposan locsoljuk meg a vajjal a húst.
- Ezután fűszerezzük a BBQ fűszerkeverékkel, majd mehet fel a grillre sülni.
- Zárt tető alatt süssük 10-15 percig, mérettől függően, vagy amíg szépen megfő.
- Tálalás előtt locsoljuk meg a homárt még egyszer a vajjal és kínáljuk citrom gerezddel és aprított, friss petrezselyemmel.