- írta: Simicz Heni
Percek alatt összedobható ez az egyszerű pác, amiben mindig tudjuk, hogy mi található. Csirkéhez kiváló választás. Allergiásoknak és tudatos fogyasztóknak is ajánlott ez az egyszerű, házi pác.
Citromos pác csirkéhez
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 65 ml olaj
- 3 ek citrom lé
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek balzsamecet
- 60 g barna cukor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 kk só
- 1 kk bors
- 1 ek Worcestershire szósz
Elkészítés:
- A fokhagymát aprítsuk fel minél kisebbre. Akár zúzhatjuk is.
- Egy kisebb tálba téve, keverjük el az összes hozzávalót, amíg a cukor fel nem olvad.
- Ezután felhasználásig tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
- Akár egy nappal a sütés előtt is elkészíthető. Ebben az esetben a kívánt méretűre és formára vágott húst vonjuk be a citromos, fokhagymás páccal és tegyük a hűtőbe letakarva. A sütés előtt legalább fél órával tegyük ki szobahőmérsékletre a pácolt csirkét, hogy legyen ideje kicsit felmelegedni.