- írta: Balázs Attila
Az ősszel beköszönt a sok eső és ezzel a gombaszezon. Ezeket a különleges alapanyagok tökéletesek grillezéshez, mert könnyű velük bánni és mennyei ízeket lehet előcsalogatni belőlük.
Fokhagymás vajjal grillezett gomba
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg gomba
- 2 ek balzsamecet
- 1 ek szójaszósz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek vaj
- 1 csipet só
Elkészítés:
- A gombákat mossuk meg és szedjük le a szárukat. Tegyük őket egy jól zárható zacskóba vagy edénybe.
- Egy kisebb edényben keverjük össze a balzsamecetet, a szójaszószt és a fele fokhagymát lepréselve.
- Ezt a pácot öntsük rá a gombákra, jól keverjük meg az egészet és tegyük félre pihenni.
- Közben a grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és pirítsuk meg rajta a maradék két, zúzott fokhagymát a csipet sóval.
- A gombákat húzzuk nyársra és oldalanként 5 perc alatt grillezzük meg őket.
- Amikor elkészültek, vegyük le a nyársakat a grillről és locsoljuk meg bőségesen őket a fokhagymás vajjal. Azonnal tálalhatjuk. Előételnek és köretnek is kiváló.