A házi tandoori pácra rá kell szánni pár percet, de az ízek olyan kirobbanóak lesznek, hogy megéri. Ráadásul könnyen elkerülheted az adalékanyagokat és az allergéneket is!

Tandoori pác házilag

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Tandoori pác házilag

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 3 ek aprított gyömbér
  • 1 kicsi vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 60 ml olívaolaj
  • 300 ml joghurt
  • 2 ek őrölt kömény
  • 1,5 ek garam masala
  • 1,5 ek kurkuma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kk cayenne bors
  • 1 kk só

Elkészítés:

  1. A megpucolt gyömbért, fokhagymát és hagymát daraboljuk fel, majd egy aprítóban vágjuk finomra.
  2. Amikor már aprók az alapanyagok, adjuk hozzájuk a fűszereket, az olajat és a joghurtot.
  3. Az aprítóban dolgozzuk addig össze, amíg sima, egynemű pácot nem kapunk.
  4. Felhasználásig tartsuk a hűtőben. A csirkéket 4 órán keresztül pácoljuk hűtőben a sütésig, majd a sütés előtt 30 perccel vegyük ki, hogy legyen ideje egy kicsit átmelegedni a húsnak!