Izgalmas alapanyag, minimalista fűszerezéssel. Bár hosszan készül, de a falatokra vágott marha pofa remek parti étel, így megéri a ráfordított időt!

Füstölt marhapoha

Elkészítési idő: 300 perc
Nehézség: 4

Füstölt marhapoha

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db marhapofa
  • 2 egység fekete bors
  • 1 egység só
  • 1 egység cukor

Elkészítés:

  1. A smokert melegítsük elő 135 fokra.
  2. A húst készítsük elő, vágjuk le róla a felesleges zsiradékot és vágjuk kisebb darabokra.
  3. A száraz pácból készítsünk tetszőleges mennyiséget (szárazon tartva sokáig eláll) a fenti arányokkal és szórjuk meg vele a húsokat mindenhol.
  4. Tegyük fel a húst a grillre és süssük 4 órát.
  5. Ezután takarjuk le alufóliával, majd mehet vissza még egy órát sülni.
  6. Amikor kivettük a smokerből, még pihentessük becsomagolva 10 percig.