Spárga, olasz kolbász és füstölt mozzarella adja meg az izgalmas ízvilágát ennek a pizzának. Kicsit csípős és nagyon finom.

Füstölt mozzarellás és spárgás pizza az olasz ízek kedvelőinek

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Füstölt mozzarellás és spárgás pizza az olasz ízek kedvelőinek

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 adag előre készített pizza tészta
  • 120 g pizza szósz
  • 200 g olasz kolbász
  • 200 g zöld spárga
  • 200 g füstölt mozzarella
  • ízlés szerint extra szűz olívaolaj
  • ízlés szerint chili pehely

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a The Bastard grillt a Pizza Rotiserie szettel Pizza hőfokra állítva (250 fok). Amennyiben nincs Pizza szettünk, egy pizza kő is megfelel a célra. Ezt melegítsük a grillel együtt fel zárt tető alatt, körülbelül 15-20 perc alatt. Közben állítsuk össze a pizzát.
  2. A pizza tésztát terítsük ki egy rizsliszttel vagy kukorica liszttel megszórt felületen.
  3. Kenjük le a szósszal bőségesen, a széleken egy kis karimát kihagyva.
  4. A spárgákat helyezzük el a szószban, majd tépkedjünk kézzel a mozzarellából darabokat és ezeket is osszuk el a szószon.
  5. Végül jöhet a pizzára a szeletelt olaszkolbász.
  6. Sózzuk és borsozzuk az egészet ízlést szerint, és ha szeretjük a csípőset, akkor chili pehellyel is megszórhatjuk a pizzát.
  7. Utolsó lépésként egy kevés olívaolajjal locsoljuk meg a pizzát.
  8. Ezután tegyük fel a tésztát óvatosan a grillre és zárjuk rá a tetőt.
  9. Süssük 10-15 percig, vagy amíg a szélek szépen megpirulnak és a sajt is megolvad.
  10. Az utolsó pár percben tartsuk rajta a szemünket a pizzán, nehogy megégjen.
  11. Vegyük le a pizzát a grillről és tálalhatjuk is!