Az ünnepi trakta után jól esik majd egy színes, frissítő köret, ami nem terheli a gyomrot, de mégis ízletes.

Grillezett avokádó saláta quinoával

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett avokádó saláta quinoával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 3 db avokádó
  • 62 ml olívaolajj
  • 100 g quinoa
  • 2,5 dl zöldség alaplé
  • 6 db koktél paradicsom
  • fél db uborka
  • 1 ek friss petrezselyem
  • 1 ek friss menta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek citrom lé
  • 1 ek fehérbor ecet
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Közben az oldalégőn tegyük fel főni a quinoát. A zöldség alaplével öntsük bele a quinoát és főzzük puhára. Majd vegyük le és hagyjuk kicsit hűlni.
  3. A zöldségeket készítsük elő: az uborkát hámozzuk és kockázzuk fel, a paradicsomot vágjuk kisebb darabokra. Keverjük őket össze és adjuk hozzá az aprított petrezselymet, mentát (és ha szeretjük a csípőset, akkor egy kis erős paprikát).
  4. A fokhagymát zúzzuk össze, sózzuk, öntsük rá az ecetet, a citrom lét, és ugyancsak pihentessük.
  5. Amikor a grill már elég meleg, vágjuk félbe az avokádókat. Vegyük ki a magokat és kenjük le olajjal őket belül.
  6. Tegyük fel a grillre vágott felükkel lefelé és pirítsuk meg őket 3-4 perc alatt.
  7. Közben a zöldséges keverékhez adjuk a kihűlt quinoát.
  8. Végül a fokhagymát keverjük össze a maradék olívaolajjal és öntetként locsoljuk meg a zöldséges quinoát.
  9. Sózzuk, borsozzuk a tölteléket ízlés szerint. Akár még citromlé is jöhet rá, ha igényli.
  10. Ezzel töltsük meg az avokádó feleket és azonnal tálalhatjuk is.