Egyszerű, de ízekben nagyon gazdag zöldséges köret brokkolival, naranccsal és szójával!

Grillezett brokkoli édes szójaszósszal és naranccsal

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 1

Grillezett brokkoli édes szójaszósszal és naranccsal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 250 g brokkoli
  • 2 db narancs
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 ek barna cukor
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 ek fekete és fehér szezámmag
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kk bbq szósz
  • 120 g mézes, pörkölt mogyoró
  • 1 kk piros paprika pehely

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a kamado grillt 200˚C-ra.
  2. Tegyük be a félhold reflektort.
  3. Egy tálkában keverjük össze az olívaolajat a cukorral, a szójaszósszal, a szezámmaggal és az aprított fokhagymával.
  4. A brokkolit szedjük rózsáira és locsoljuk meg a BBQ szósszal.
  5. Ezután tegyük fel a brokkolikat a grillre, a reflektor kő fölé és locsoljuk rájuk a korábban elkészített pácot. (Mehet még rá egy kevés BBQ szósz is az extra ízhatás kedvéért.)
  6. Pirítsuk a brokkolikat 10 percig zárt tető alatt, amíg szépen meg nem puhulnak és pirulnak.
  7. Közben szedjük gerezdekre a narancsot és vágjuk le róluk a fehér részt.
  8. Törjük durvára a mogyorót.
  9. Amikor elkészült a brokkoli, tegyük egy nagyobb tálba.
  10. Adjuk hozzá a narancs gerezdeket, szórjuk meg a mogyoróval és a paprika pehellyel.
  11. Azonnal tálalhatjuk is!