Ha az ünnepi dőzsölés után szeretnéd egy kicsit egészségesebben és kímélőbben folytatni az étkezést, akkor ez a grillezett lazac recept csak rád vár.

Grillezett lazac avokádó salsával

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett lazac avokádó salsával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 170 g lazac
  • 2 db avokádó
  • 7 db koktél paradicsom
  • 1 db salottahagyma
  • 2 ek koriander zöldje
  • fél kk serrano chili
  • 1 db lime
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kk só
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Amíg a grill melegszik, vágjuk fel az avokádót, a hagymát, a paradicsomot és a chilit és tegyük őket egy közös tálba.
  3. A lime levéből egy evőkanálnyit keverjünk el a só és a bors felével, majd locsoljuk meg vele a salsát és óvatosan forgassuk össze az egészet.
  4. Az olívaolajjal kenjük le a halat.
  5. Ízesítsük a maradék sóval és borssal, majd ha már forró a grill tegyük fel bőrös felével sülni.
  6. 3 perc sütés után fordítsuk meg és süssük újabb 3 percig, hogy teljesen megsüljön és szép opálos rózsaszínűre váltson a hal húsa.
  7. A frissen elkészített salsával kínáljuk.

+ 1. tipp: Hogy még egészségesebb és kímélőbb legyen a fogás, használj vadlazacot, ami kevésbé zsíros.

+ 2. tipp: Ha biztosra akarsz menni, hogy a hal nem ragad a grill rácsaira, akkor használj falapot a sütéshez. Ez ugyan megnöveli a sütés idejét, de kellemes füstös ízt is ad az ételnek, amellett, hogy garantáltan nem ragad majd le.