Egyszerű zöldsaláta, amelynek enyhén kesernyés aromája remekül illik a húsokhoz.

Grillezett római saláta házi öntettel

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Grillezett római saláta házi öntettel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 fej római saláta
  • 125 ml olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 db szardínia filé
  • 2 ek majonéz
  • 2 ek mustár
  • 2 ek almaecet
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 50 g parmezán sajt

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Amíg melegszik a grill, készítsük el az öntetet a salátához. Ehhez a fokhagymát tegyük egy aprítóba és adjuk hozzá a leöblített, szardínia filécskéket. Daráljuk össze, hogy egy homogén masszát kapjunk.
  3. Ehhez adjuk a majonézt, a mustárt és keverjünk rajta megint.
  4. Jöhet a só, bors és 2 evőkanál híján az olaj, majd az ecet. Dolgozzuk össze kellemesen egynemű öntetté és tegyük félre, hogy érjenek az ízek.
  5. A salátákat vágjuk hosszában ketté, kenjük le  félretett olajjal és mehetnek a grillre.
  6. Oldalanként  15-25 másodperc alatt kapassuk meg a salátát, amíg egy picit megbarnulnak.
  7. Ezután tegyük a grill hidegebb részére a salátákat vagy rakjunk alá egy sütőlapot, hogy ne érintkezzen a hővel közvetlenül.
  8. Locsoljuk meg a saláta öntettel és szórjuk meg a sajttal, majd zárt tető alatt még süssük 1-2 percig, hogy a sajt is megolvadhasson egy kicsit.
  9. A grillről levéve azonnal tálaljuk!