- írta: Peitli Csilla
Egyszerű módja, hogy kipróbáld az ázsiai ízeket a grillen.
Gyömbéres, szezámos marhahús
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 180 ml Knorr szezámos, gyömbéres pác
- 1 db bélszín
- 1 ek gyömbér
- 3 db narancs
- fél kk chili pehely
- 1 db mangó
- 1 db lila hagyma
Elkészítés:
- Egy tálban keverjük össze a pác hozzávalóit. A bolti páchoz adjuk hozzá a reszelt gyömbért, egy narancs héját és levét és a chili pelyhet. Tegyünk félre belőle fél decit.
- A többibe forgassuk bele a bélszínt, majd tegyük mellé a gerezdekre szedett másik két narancsot és a feldarabolt mangót. Pihentessük 1 órát.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A húst tegyük fel a meleg grillre kicsit távolabb a hőforrástól. Süssük 20-25 percig.
- Ezután tegyük fel a grillre a szeletelt hagymát, a narancsokat és mangó darabokat. Süssük az egészet tovább 5-10 percig, időnként megforgatva.
- Vegyük le őket a grillről és fóliával letakarva pihentessük 5 percig.
- Ezután szeletelhetjük és a gyümölcsökkel, hagymával, maradék páccal meglocsolva rizzsel kínáljuk.