Egyszerű módja, hogy kipróbáld az ázsiai ízeket a grillen.

Gyömbéres, szezámos marhahús

Elkészítési idő: pihentetés + 35 perc
Nehézség: 3

Gyömbéres, szezámos marhahús

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 180 ml Knorr szezámos, gyömbéres pác
  • 1 db bélszín
  • 1 ek gyömbér
  • 3 db narancs
  • fél kk chili pehely
  • 1 db mangó
  • 1 db lila hagyma

Elkészítés:

  1. Egy tálban keverjük össze a pác hozzávalóit. A bolti páchoz adjuk hozzá a reszelt gyömbért, egy narancs héját és levét és a chili pelyhet. Tegyünk félre belőle fél decit.
  2. A többibe forgassuk bele a bélszínt, majd tegyük mellé a gerezdekre szedett másik két narancsot és a feldarabolt mangót. Pihentessük 1 órát.
  3. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  4. A húst tegyük fel a meleg grillre kicsit távolabb a hőforrástól. Süssük 20-25 percig.
  5. Ezután tegyük fel a grillre a szeletelt hagymát, a narancsokat és mangó darabokat. Süssük az egészet tovább 5-10 percig, időnként megforgatva.
  6. Vegyük le őket a grillről és fóliával letakarva pihentessük 5 percig.
  7. Ezután szeletelhetjük és a gyümölcsökkel, hagymával, maradék páccal meglocsolva rizzsel kínáljuk.