Egyszerű, de mégis látványos süteményrecept a grillről. A fordított ananászos desszert enyhén füstös aromával meggyőz majd, hogy az édességeket sem szabad lehagyni a grillről!
Fordított ananász süti grillen készítve
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 190 g liszt
- 1,5 kk sütőpor
- 200 g cukor
- 2 db tojás
- 120 ml tej
- 60 ml ananászlé
- negyed kk só
- 230 g vaj
- 1 kk vanília kivonat
- 220 g barna cukor
- 1 db ananász
Elkészítés:
- Készítsük elő a grillt indirekt füstölésre.
- Tegyük be a fa pelletet és melegítsük elő a grillt 175 fokra.
- Egy serpenyőben olvasszuk fel a vaj felét, majd keverjük bele a barna cukrot és keverjük addig, amíg bugyogó masszát nem kapunk.
- A barna cukrot mázat öntsük bele egy kivajazott tepsibe.
- Tegyük rá a megpucolt és felszeletelt ananászt.
- Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lágy vaj másik felét a sima cukorral és jól dolgozzuk össze, amíg habos elegyet nem kapunk.
- Adjuk hozzá a tojásokat egyesével és keverjük össze.
- Jöhet bele a vanília kivonat is.
- végül lépésekbe adjuk hozzá a szitált lisztet is, amit előzőleg keverjük össze a sütőporral.
- Az így kapott tésztát öntsük az ananászok tetejére.
- Tegyük fel a tepsit a grillre és süssük 30 percig vagy amíg szépen meg nem sül (tűpróbával ellenőrizhetjük).