Egyszerű, de mégis látványos süteményrecept a grillről. A fordított ananászos desszert enyhén füstös aromával meggyőz majd, hogy az édességeket sem szabad lehagyni a grillről!

Fordított ananász süti grillen készítve

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 2

Fordított ananász süti grillen készítve

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 190 g liszt
  • 1,5 kk sütőpor
  • 200 g cukor
  • 2 db tojás
  • 120 ml tej
  • 60 ml ananászlé
  • negyed kk só
  • 230 g vaj
  • 1 kk vanília kivonat
  • 220 g barna cukor
  • 1 db ananász

Elkészítés:

  1. Készítsük elő a grillt indirekt füstölésre.
  2. Tegyük be a fa pelletet és melegítsük elő a grillt 175 fokra.
  3. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vaj felét, majd keverjük bele a barna cukrot és keverjük addig, amíg bugyogó masszát nem kapunk.
  4. A barna cukrot mázat öntsük bele egy kivajazott tepsibe.
  5. Tegyük rá a megpucolt és felszeletelt ananászt.
  6. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lágy vaj másik felét a sima cukorral és jól dolgozzuk össze, amíg habos elegyet nem kapunk.
  7. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével és keverjük össze.
  8. Jöhet bele a vanília kivonat is.
  9. végül lépésekbe adjuk hozzá a szitált lisztet is, amit előzőleg keverjük össze a sütőporral.
  10. Az így kapott tésztát öntsük az ananászok tetejére.
  11. Tegyük fel a tepsit a grillre és süssük 30 percig vagy amíg szépen meg nem sül (tűpróbával ellenőrizhetjük).