Könnyed tengeri vacsora felejthetetlen ízekkel.
Ananászos garnéla nyár grillezve
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db ananász
- 500 g garnéla
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek édes chili szósz
- 2 gerezd fokahgyma
- 2 ek gyömbér
- 2 ek szezámolaj
- 1 kk piros paprika pehely
- 1 kk só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Ha fa nyársakat használunk, áztassuk be őket fél órára meleg vízbe.
- Az ananász kockázzuk fel, a garnélát pucoljuk meg. Ha fagyasztottat használunk, olvasszuk ki.
- A garnélát és az ananászt felváltva húzzuk nyársra.
- Egy kisebb edénybe keverjük össze az olajat, a chili szószt, a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, a szezámolajat, a paprika pelyhet és a sót.
- Ezzel a páccal kenjük le a nyársat és tegyük fel a grillre.
- Egyszeri forgatással süssük 4-6 percig oldalanként.
- Rizzsel, salátával kínáljuk. Tálaláskor még megszórhatjuk pirított szezámmaggal is.