Könnyed tengeri vacsora felejthetetlen ízekkel.

Ananászos garnéla nyár grillezve

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 3

Ananászos garnéla nyár grillezve

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 500 g garnéla
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 ek édes chili szósz
  • 2 gerezd fokahgyma
  • 2 ek gyömbér
  • 2 ek szezámolaj
  • 1 kk piros paprika pehely
  • 1 kk só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Ha fa nyársakat használunk, áztassuk be őket fél órára meleg vízbe.
  3. Az ananász kockázzuk fel, a garnélát pucoljuk meg. Ha fagyasztottat használunk, olvasszuk ki.
  4. A garnélát és az ananászt felváltva húzzuk nyársra.
  5. Egy kisebb edénybe keverjük össze az olajat, a chili szószt, a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, a szezámolajat, a paprika pelyhet és a sót.
  6. Ezzel a páccal kenjük le a nyársat és tegyük fel a grillre.
  7. Egyszeri forgatással süssük 4-6 percig oldalanként.
  8. Rizzsel, salátával kínáljuk. Tálaláskor még megszórhatjuk pirított szezámmaggal is.