A durbincs ideális alapanyag grillezéshez. Sűrű húsa miatt könnyű mozgatni és sütni. A nagyobb kertészeti áruházakban könnyen beszerezhető a Banán levél. A mostani receptben azt fogom bemutatni hogyan lehet ezt a két alapanyagot grillen felhasználni.
VIDEÓRECEPT! Banánlevélben sült durbincs, banán hamuval
írta: Szilágyi Zoltán
Hozzávalók:
- 1 db Aranydurbincs
- 2 db Banánlevél
- metélőhagyma
- Római kömény
- 1 db Citrom
Elkészítés:
A megtisztított halat szárazra töröljük, megsózzuk, kevés római köménnyel bedörzsöljük, majd metélőhagymával alaposan megszórjuk. Letakarjuk citrom karikákkal. Így párolódás közben nemcsak a Banán levele, hanem a citrom is átjárja a halat.
A megtisztított banánlevélbe becsomagoljuk a halat. Nagyon magas a nedvességtartalma, ezért egyrészt kiváló párolni, másrészt megvédi a halat attól, hogy megégjen.
A 250-280 celsiusos grillbe betesszük. 10-12 percig sütjük - ez a hal méretétől függően változhat.
Ezen idő alatt a banánlevél teljesen megsül. A Durbincs akkor van kész, ha a mellúszója könnyen eltávolítható.
A kész halat, megszórjuk a porrá tört, sült banánlevéllel.
Jó étvágyat!