A Buffalo csirkeszárnyak után itt a Buffalo lazac intenzív ízekkel és kék sajtos mártogatóssal.
Buffalo lazac nyársak előételnek
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 250 g lazac
- 5 dl kék sajtos dresszing
- 2 ek vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek Gorgonzola sajt
- 2 ek méz
- 1 db citrom
- 1 ek szójaszósz
- 1 kk sriracha szósz
- 1 kk Worcestershire szósz
- 120 ml buffalo bbq szósz
- negyed kk bors
- 1 ek snidling
Elkészítés:
- Készítsük el a kék sajtos mártogatóst előre. Ehhez keverjük össze egy tálkában a kék sajtos öntetet a Srirachával, a Worchestershire szószal, a borssal és két evőkanál vízzel. Morzsoljuk bele a gorgonzolát, majd keverjük össze és hagyjuk pihenni, hogy összeérjenek az ízek.
- A lazacot vágjuk 2-3 cm-es csíkokra.
- A páchoz keverjük el a Buffalo bbq szószt az olvasztott vajjal, a mézzel, a zúzott fokhagymával és a szójaszósszal.
- Osszuk ketté a pácot. Az egyik felébe tegyük bele a lazac szeleteket, a másikat pedig hagyjuk meg a lekenéshez.
- Pácoljuk 30-60 percet a lazacot.
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A lazacokat húzzuk hosszában nyársra, majd tegyük fel őket a grillre.
- Pirítsuk 1 percig a nyársakat, majd fordítsuk meg őket, kenjük le a halakat a félretett páccal és süssük újabb 1 percig.
- Amikor szépen megpirultak a halak, vegyük le őket és szórjuk meg a felaprított snidlinggel.
- A kék sajtos mártogatóssal és citromkarikákkal kínáljuk!