A Buffalo csirkeszárnyak után itt a Buffalo lazac intenzív ízekkel és kék sajtos mártogatóssal.

Buffalo lazac nyársak előételnek

Elkészítési idő: pihentetés + 30 perc
Nehézség: 2

Buffalo lazac nyársak előételnek

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 250 g lazac
  • 5 dl kék sajtos dresszing
  • 2 ek vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Gorgonzola sajt
  • 2 ek méz
  • 1 db citrom
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 kk sriracha szósz
  • 1 kk Worcestershire szósz
  • 120 ml buffalo bbq szósz
  • negyed kk bors
  • 1 ek snidling

Elkészítés:

  1. Készítsük el a kék sajtos mártogatóst előre. Ehhez keverjük össze egy tálkában a kék sajtos öntetet a Srirachával, a Worchestershire szószal, a borssal és két evőkanál vízzel. Morzsoljuk bele a gorgonzolát, majd keverjük össze és hagyjuk pihenni, hogy összeérjenek az ízek.
  2. A lazacot vágjuk 2-3 cm-es csíkokra.
  3. A páchoz keverjük el a Buffalo bbq szószt az olvasztott vajjal, a mézzel, a zúzott fokhagymával és a szójaszósszal. 
  4. Osszuk ketté a pácot. Az egyik felébe tegyük bele a lazac szeleteket, a másikat pedig hagyjuk meg a lekenéshez.
  5. Pácoljuk 30-60 percet a lazacot.
  6. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  7. A lazacokat húzzuk hosszában nyársra, majd tegyük fel őket a grillre.
  8. Pirítsuk 1 percig a nyársakat, majd fordítsuk meg őket, kenjük le a halakat a félretett páccal és süssük újabb 1 percig.
  9. Amikor szépen megpirultak a halak, vegyük le őket és szórjuk meg a felaprított snidlinggel.
  10. A kék sajtos mártogatóssal és citromkarikákkal kínáljuk!