Ez egy nagyon ízletes és gyorsan elkèszíthető halétel!!
VIDEÓRECEPT! Fűszervajas lazacfilé grillen
írta: Péczeli Róbert
Hozzávalók:
- 1 kg lazacfilé
- 1 db citrom
- 3 csipet só
- 2 csipet bors
- 5 csipet majoranna
- 2 dl vaj - olvasztott
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A friss lazacfilét alaposan mossuk meg.Tegyük a szeletelt halat egy nagyobb méretű edénybe, és végezzük el a fűszerezést: először szórjuk meg a sóval, borssal ès a kezünkkel alaposan dörzsöljük át a szeleteket.
A vajat tegyük be egy kisebb edénybe és a mikroban melegítsük addig, míg folyóssá nem válik. Tegyük bele a fűszereket ès keverjük össze, majd hagyjuk kihűlni.
A lazacfiléket sózás után jó alaposan kenjük be fűszervajjal, majd helyezzük bele egy tepsibe és öntsük rá a maradék fűszervajat. Tegyünk a szeletekre 1-1 karika citromot.
A grillt jól melegítsük elő, és helyezzük rá a tepsit a grillrácsra. 5-10 perc sütés után a lazacszeleteket tegyük közvetlenül a grillrácsra és ott is süssük legalább 10 percig.
Szemrevételezèssel döntsük el, hogy a szeletek rendesen àtsültek, ha màr nem rózsaszín sehol, akkor késznek nyilváníthatjuk. Ezután következhet a tálalás, köretnek friss salátát és rizst ajánlok hozzá.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!