A lazac és az avokádó nemcsak a sushiban alkotnak remek párost, de a grillen is kiválóan megértik egymást. Ez az avokádós lazacos fogás tökéletes egy egészséges és könnyű nyári ebédnek.

Grillezett lazac avokádó salsával

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Grillezett lazac avokádó salsával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg lazac
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kk bors
  • 2 db avokádó
  • 1 db lila hagyma
  • 2 db lime leve
  • 1 ek friss koriander
  • 1 kk hagymapor

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt.
  2. Keverjük össze a köményt, a sót, paprikát, a hagymaport és a borsot. (Ha szeretnénk egy kicsit pikáns irányba elvinni az ízeket, jöhet még egy fél kiskanál chili por is.)
  3. A szeletekre vágott lazacot kenjük le az olívaolajjal és fűszerezzük a korábban elkészített keverékkel.
  4. Pihentessük a halakat, amíg elkészítsük az avokádó salsát.
  5. Ehhez az avokádókat hámozzuk meg és kockázzuk fel.
  6. Adjuk hozzá az apróra vágott lila hagymát, a lime levét és a koriandert. Keverjük össze és tároljuk hűtőben a tálalásig.
  7. A halszeleteket tegyük fel a grillre, bőrös felükkel lefelé és süssük körülbelül 5 percig, amíg szép opálosra nem vált a lazac színe.
  8. Az avokádó salsával kínáljuk.