A lazac és az avokádó nemcsak a sushiban alkotnak remek párost, de a grillen is kiválóan megértik egymást. Ez az avokádós lazacos fogás tökéletes egy egészséges és könnyű nyári ebédnek.
Grillezett lazac avokádó salsával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg lazac
- 1 ek olívaolaj
- 1 kk só
- 1 kk őrölt kömény
- 1 kk pirospaprika
- 1 kk bors
- 2 db avokádó
- 1 db lila hagyma
- 2 db lime leve
- 1 ek friss koriander
- 1 kk hagymapor
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt.
- Keverjük össze a köményt, a sót, paprikát, a hagymaport és a borsot. (Ha szeretnénk egy kicsit pikáns irányba elvinni az ízeket, jöhet még egy fél kiskanál chili por is.)
- A szeletekre vágott lazacot kenjük le az olívaolajjal és fűszerezzük a korábban elkészített keverékkel.
- Pihentessük a halakat, amíg elkészítsük az avokádó salsát.
- Ehhez az avokádókat hámozzuk meg és kockázzuk fel.
- Adjuk hozzá az apróra vágott lila hagymát, a lime levét és a koriandert. Keverjük össze és tároljuk hűtőben a tálalásig.
- A halszeleteket tegyük fel a grillre, bőrös felükkel lefelé és süssük körülbelül 5 percig, amíg szép opálosra nem vált a lazac színe.
- Az avokádó salsával kínáljuk.