Igazi minimalista recept, ami a hal természetes ízével és a citrom fanyarságával dolgozik. Ha egyszerű halas receptet keres, akkor ebben megtalálta.

Grillezett lazac nyárs

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett lazac nyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g lazac filé
  • 3 db citrom
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 g só
  • 5 g bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. A bambusz nyársakat áztassuk be vízbe. Ha fémet használunk erre nem lesz szükség.
  3. A lazacot bőrözzük le, és vágjuk falatnyi darabokra. A citromot mossuk meg, majd karikázzuk fel.
  4. A nyársra húzzuk fel felváltva a lazacot és a citromkarikákat.
  5. Olajjal kenjük a hozzávalókat, majd sózzuk, borsozzuk az egész nyársat.
  6. A grillre feltéve 6-8 perc alatt süssük készre a lazacot.
  7. Zöldsalátával tálaljuk.