Grillezett mézes-mázos ponty

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: 3

Grillezett mézes-mázos ponty

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 1 kg ponty
  • 5 ek olaj
  • 1 ek Édes Anna paprika krém
  • 1 ek balzsamecet krém
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél db citrom leve
  • 1 ek méz
  • 1 mk só

Elkészítés:

  1. Egy szép nagy pontyot kifilézünk és bőrével lefelé beirdaljuk óvatosan, hogy a bőrét ne vágjuk át.
  2. A páchoz össze everünk 5 evőkanál olajat, 1 evőkanál édes annát, 1 evőkanál balzsamecet krémet, kevés zúzott fokhagymát, fél citrom kifacsart levét és egy nagy kanál mézet.
  3. A halszeletek sózzuk, majd a mázzal bekenjük és legalább egy óráig pácoljuk.
  4. Közben nagyobb burgonyákat alufóliába csomagolunk és mehet a grill parazsa közé.
  5. A halszeleteket először a bőrős felével lefelé sütjük pár percig, majd fordítjuk, és a másik felét is sütjük pár percet! Ildomos a grillre alutálcát tenni hozzá!

Extra tippek:

  • Padlizsánkrémmel, és a fóliában sült burgonyával tálaljuk, amelyet keresztbe bevágunk és kicsit szétnyitjuk - a nyílásba szelet vajat teszünk.
  • Grillezhetünk mellé sajtot is!

 

 


 

Süsd az alapanyagokat öntöttvas grillrácson.