Könnyen elkészíthető ízletes lazac recept, ami az ünnepi asztalon is megállja a helyét. A gazdag citromos-vajas szósszal tökéletes karácsonyi főételnek.

Könnyű lazac citromos-vajas szósszal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Könnyű lazac citromos-vajas szósszal

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazacfilé, bőr nélkül
  • 4 ek citromlé
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek száraz fehérbor
  • 60 g vaj
  • 120 ml tejszín
  • 1 ek friss petrezselyem
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 220 fokra.
  2. A sütéshez használt edényt enyhén vajazzuk ki.
  3. Itassuk le a lazacról a nedvességet.
  4. A citromlé felét keverjük össze az olívaolajjal, két gerezd zúzott fokhagymával és a bor felével, majd ezzel kenjük le a lazacokat.
  5. Tegyük őket az edénybe  és ízesítsük sóval, borssal.
  6. Tegyük fel a lazacokat a grillre és süssük őket 10-12 percig, amíg a hal szép opálos színt kap.
  7. Közben olvasszuk fel a vajat egy kis edényben az oldalégőn, majd keverjük bele a maradék fokhagymát aprítva.
  8. Keverjük el és fél perc után, (amikor már érződik a fokhagyma illata) adjuk hozzá a bort és főzzük 2-3 percig.
  9. Adjuk hozzá a tejszínt is és főzzük addig, amíg elkezd besűrűsödni.
  10. Vegyük le a tűzről a szószt és keverjük bele a maradék citromlét és adjuk hozzá az aprított petrezselymet.
  11. A szószt öntsük a megsült lazacra és tálalhatjuk is!