Nyáriasan könnyed, frissítő ízeket kínál ez a gyors vacsora, ami a citrom, a rák és a zöldfűszerek legkiválóbb házassága.
Zöldfűszeres grillezett rák
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 700 g tisztított garnéla
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
- 1 ek méz
- fél db lilahagyma
- 1 kk citromhéj
- 1 ek vörösbor ecet
- fél marék petrezselyem
- 1 ek oregánó
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra.
- A zöldfűszereket, az apróra vágott hagymát és fokhagymát és a citromhéjat keverjük össze egy kisebb tálkában.
- Egy másik edényben a tisztított garnélát keverjük össze egy evőkanál olajjal, a mézzel és ízlés szerinti sóval, borssal. Gyengéden dolgozzuk össze, hogy a garnélát befedje a pác.
- A rákokat nyársra húzva vagy szépen elrendezve tegyük fel az olajjal kezelt grillre, majd süssük 3-3 percig mindkét oldalát.
- Vegyük le a garnélát a grillről.
- A zöldfűszeres keverékhez adjuk hozzá az ecetet, és így az egészet öntsük rá a tálba szedett rákokra.
- Keverjük össze az egészet, és már tálalhatjuk is.