Nyáriasan könnyed, frissítő ízeket kínál ez a gyors vacsora, ami a citrom, a rák és a zöldfűszerek legkiválóbb házassága.

Zöldfűszeres grillezett rák

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Zöldfűszeres grillezett rák

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 700 g tisztított garnéla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 ek méz
  • fél db lilahagyma
  • 1 kk citromhéj
  • 1 ek vörösbor ecet
  • fél marék petrezselyem
  • 1 ek oregánó

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra.
  2. A zöldfűszereket, az apróra vágott hagymát és fokhagymát és a citromhéjat keverjük össze egy kisebb tálkában.
  3. Egy másik edényben a tisztított garnélát keverjük össze egy evőkanál olajjal, a mézzel és ízlés szerinti sóval, borssal. Gyengéden dolgozzuk össze, hogy a garnélát befedje a pác.
  4. A rákokat nyársra húzva vagy szépen elrendezve tegyük fel az olajjal kezelt grillre, majd süssük 3-3 percig mindkét oldalát.
  5. Vegyük le a garnélát a grillről.
  6. A zöldfűszeres keverékhez adjuk hozzá az ecetet, és így az egészet öntsük rá a tálba szedett rákokra.
  7. Keverjük össze az egészet, és már tálalhatjuk is.