- írta: Peitli Csilla
Ízletes nyárson sült hasaalja, amelyben az édes és csípős ízek dominálnak. Egy pohár sör mellé ideális parti étel.
Csípős-édes sertés falatok
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 kg sertés hasaalja
- 1 db kínai kel
- 2 ek juharszirup
- 3 ek szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db piros erőspaprika
- 2 ek rizsecet
- 1 ek szezámolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Egy tálban keverjük össze a juharszirupot, a szójaszószt, az apróra vágott paprikát (egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz), az apróra vágott fokhagymát, a rizsecetet és a szezám olajat.
- A pácot ízesítsük egy kevés sóval és borssal. A paprika mennyiségét is úgy állítsuk be, hogy az ízlésünknek megfeleljen. Lehet több vagy akár kevesebb, attól is függően, hogy mennyire erős a paprikánk.
- A sertéshúst vágjuk fel nagyobbacska, de fontos, hogy egyforma kockákra.
- A húst tegyük a pácba, jól forgassuk meg, hogy mindenhol érje a lé, majd mehet pihenni. Legalább 1 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakát áll a pácban.
- A grillt melegítsük fel 180 fokra.
- A kínai kelt vágjuk fel és a vastagabb részeit húzzuk nyársra a hússal váltakozva.
- Amikor már elég meleg a grill, akkor tegyük fel a nyársakat sülni, és 10-12 perc alatt süssük készre.
- Forgassuk gyakran, hogy a hús egyenletesen süljön és a kínai kel is szépen megpiruljon.
- A grillről levéve tálalhatjuk is a nyársakat, esetleg egy kevés felkarikázott paprikával megszórva.