Amikor az ősz a szebbik oldalát mutatja, akkor gyönyörű színes levelek között tölthetjük az időt a friss levegőn. A simogató napsugarak kellemesen melegítenek és ilyenkor még a kerti munka is örömmel tölt el. Kell is a pozitív szemlélet, mert Borbás Marcsi a komposztálás embert próbáló feladatába avat be, mielőtt finom töltött paprikát készítene.
Grillezett töltött paprika Borbás Marcsitól
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 400 g darált hús
- 4 db paparika
- 100 g húsos szalonna
- fél db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 kk só
- fél kk bors
- 1 ek kapor
- 100 g mozzarella
- 100 g reszelt sajt
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő a közepes/magas hőfokra.
- Ha van oldalégő, akkor kapcsoljuk be azt is.
- A szalonnát vágjuk fel kisebb kockákra és egy kevés olajon kezdjük meg lepirítani egy lábosban.
- Amikor a szalonna már kiengedte a zsírját, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.
- Sózzuk meg a hagymát, hogy egy kis levet is engedjen, majd jöhet bele a darált hús.
- A húst pirítsuk le, fűszerezzük borssal és kaporral, majd főzzük puhára.
- Közben a paprikákat vágjuk félbe.
- A tölteléket töltsük a félbevágott paprikákba, rakjunk rá a mozzarellából, locsoljuk meg olajjal és egy tepsiben tegyük fel a grillre sülni.
- 10-15 perc alatt süssük meg a paprikát. Ennyi idő alatt a sajt is megolvad és a töltelék is újra elmelegszik.
- Végül szórjuk meg a paprikákat a reszelt sajttal és tegyünk még vissza 5 percre az egészet, hogy ez a sajt is megolvadhasson.