Kukoricás, kolbászos egytálétel

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: 4

Kukoricás, kolbászos egytálétel

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 160 g kukorica dara
  • 60 g cukor
  • 340 g csípős kolbász
  • 600 g hagyma
  • 10 g só
  • 300 g zeller
  • 1 db tojás
  • 1 zacskó sütőpor
  • 12 db szárított paradicsom
  • 15 ml olívaolaj
  • 300 ml joghurt
  • 120 ml vaj
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítés:

  1. Először készítsd el a kukoricakenyeret. Ehhez keverd össze a lisztet, a kukoricadarát, a sütőport, a cukrot és a sót egy nagyobb edényben.
  2. Egy másik, kisebb edényben keverd össze az olvasztott vajat, a joghurtot és a tojást.
  3. Amikor ez megvan, akkor a lisztes keverék közepébe csinálj egy mélyedést és ebbe öntsd bele a tojásos masszát. Jól keverd össze a két részt.
  4. A kukorica kenyér tésztáját öntsd bele egy kizsírozott (kb. 20x20-as) tepsibe, és süsd a grillen 25-30 percig 180 °C-on.
  5. A kolbászos töltelékhez a kolbászhúst vedd ki a bélből, és egy perc alatt pirítsd meg az olívaolajon.
  6. Amikor a hús elkezd barnulni, add hozzá az apróra vágott hagymát, a kisebb darabokra aprított zellert és süsd addig keveréket, amíg a hagyma átlátszó nem lesz.
  7. Eközben a szárított paradicsomot forrald 10 percig, hogy felpuhuljon. Amikor lejárt az idő, csöpögtesd le, és vágd a paradicsomot is kisebb darabokra.
  8. Amikor a kukorica kenyér is megsült, morzsold bele egy nagyobb zárható edénybe. Ehhez add hozzá a húsos keveréket, a paradicsomot és a petrezselymet is, majd az egészet süsd még további 25 percig, ugyancsak 180 °C-on.

Extra tippek:

  • Készen kapható kolbász helyett használhatsz ugyanekkora mennyiségű kolbászhúst is, de akkor annak a fűszerezése rád vár. Ízlésed szerint alakíthatod így a kolbász ízét és csípősségét is.
  • A kukoricás kenyér és a hús együtt sütéséhez mindenképpen zárható edényt válassz. Ez lehet jénai vagy akár egy öntött vas edény, a lényeg, hogy bent maradjanak az ízek és jól átsüljön az egész.