Nagyon sajtos házi hamburger saját készítésű szósszal és sajtos szendviccsel a zsemlék helyett!

Nagyon sajtos hamburger pirított hagymával

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Nagyon sajtos hamburger pirított hagymával

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 500 g Darált marhahús
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 db hamburger zsömle
  • 1 dl ezer sziget salátaöntet
  • 1 ek chipotle paprika adobo szószban
  • 1 kk só
  • 1 ek bors
  • 4 levél saláta
  • 2 szelet paradicsom
  • 250 g reszelt sajt (pepper jack, mozzarella)
  • 70 g vaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 200 fokra. A Kamado Joe grill egyik felébe tegyünk öntöttvas sütőlapot, míg a másik részre mehet a rács.
  2. A hagymát szeleteljük fel és mehet is a vaslapra karamellizálódni, ha felmelegedett. Pirítsuk meg, majd rakjuk félre a tálalásig.
  3. Amíg pirul a hagyma, a zsemléket vágjuk ketté.
  4. Az öntöttvas lapon olvasszuk fel a vajat, majd tegyük fel rá a zsemléket.
  5. Amikor már szépen megszívták magukat és meg is pirultak egy kicsit, a zsemlék félének tetejére szórjunk sajtot, majd tegyük rá a másik felet, sajtos szendvicset készítve belőlük. Pirítsuk össze őket és vegyük le a grillről pihenni a szendvicseket.
  6. A darált húsból készítsünk négy húspogácsát.
  7. Sózzuk, borsozzuk őket.
  8. Kettő húspogácsa közepére tegyünk a reszelt sajtból, majd fedjük be őket a két másik húspogácsával. A széleket nyomkodjuk össze és óvatosan, hogy ne szakadjon ki sehol a hús, tegyük fel a grillre sülni.
  9. Süssük 3 percig a húsokat, majd fordítsuk meg és süssük újabb 3 percig, hogy szépen átsüljön.
  10. Fordítás után a tetejükre is mehet egy kevés sajt.
  11. Amíg sülnek a húsok keverjük össze a salátaöntetet az chipotlés szósszal.
  12. Tegyük vissza a sajtos szendvicseket melegedni egy percre.
  13. Ezután kenjünk meg 2 darabot a sajtos szendvicsből a burger szósszal, erre rakjuk rá a salátát, majd a paradicsomot.
  14. A paradicsomot ízesítsük egy kevés sóval, borssal.
  15. A paradicsomra jöhet a szépen átsült, sajttal töltött hamburger.
  16. Erre tegyünk bőségesen a pirított hagymából és igény szerint jöhet még egy kevés szósz a végére.
  17. Végül zárjuk le a nagyon sajtos hamburgert egy másik sajtos szendviccsel.