- írta: Peitli Csilla
Füstös, fűszeres csirkeszárnyak, amelyek csak úgy etetik magukat, úgyhogy nyugodtan kezdhetsz dupla adaggal is.
Parti csirke szárnyak füstösen, mártogatóssal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 12 db csirkeszárny
- 2 ek sumac
- 1 kk füstölt pirospaprika
- 1 kk fokhagyma por
- 1 kk hagyma por
- 230 g majonéz
- 2 ek citromlé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Egy nagyobb edénybe keverjük össze a füstölt paprikát, a fokhagyma port, a hagyma port, egy evőkanálnyit a sumacból és ízlést szerint mehet bele só és bors is.
- A csirkeszárnyakat tisztítsuk meg, és igény szerint fel is darabolhatjuk.
- Itassuk le a húsról a felesleges nedvességet és forgassuk bele a fűszerkeverékbe, hogy minden oldalon jó bevonja a szárnyakat a fűszer.
- Ezután pihentessük hűtőben legalább 30 percig.
- Amíg pihen a hús, melegítsük elő a grillt 110-120°C-ra és készüljünk indirekt grillezésre.
- Az izzó faszénre tegyünk egy kevés gyümölcsfát (alma, cseresznye) az intenzívebb füstös hatásért.
- Amikor már elég meleg a grill, a húst tegyük grillkosárba vagy rotisserie zárt kosárba és mehet is a grillre.
- Zárt tető alatt füstöljük a húst 1,5-2 órát, vagy amíg át nem sül teljesen és el nem éri a belső 75°C-ot.
- Miközben füstölődnek a szárnyak, készítsük el a sumac majonézt: ehhez keverjük össze a citrom levet a majonézzel és a maradék sumac fűszerrel.
- Amikor elkészültek a csirkeszárnyak, vegyük le őket a grillről és pihentessük pár percig őket, majd kínáljuk az ízesített majonézzel és egy pohár sörrel!