Füstös, fűszeres csirkeszárnyak, amelyek csak úgy etetik magukat, úgyhogy nyugodtan kezdhetsz dupla adaggal is.

Parti csirke szárnyak füstösen, mártogatóssal

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: 4

Parti csirke szárnyak füstösen, mártogatóssal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 12 db csirkeszárny
  • 2 ek sumac
  • 1 kk füstölt pirospaprika
  • 1 kk fokhagyma por
  • 1 kk hagyma por
  • 230 g majonéz
  • 2 ek citromlé
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb edénybe keverjük össze a füstölt paprikát, a fokhagyma port, a hagyma port, egy evőkanálnyit a sumacból és ízlést szerint mehet bele só és bors is.
  2. A csirkeszárnyakat tisztítsuk meg, és igény szerint fel is darabolhatjuk.
  3. Itassuk le a húsról a felesleges nedvességet és forgassuk bele a fűszerkeverékbe, hogy minden oldalon jó bevonja a szárnyakat a fűszer.
  4. Ezután pihentessük hűtőben legalább 30 percig.
  5. Amíg pihen a hús, melegítsük elő a grillt 110-120°C-ra és készüljünk indirekt grillezésre.
  6. Az izzó faszénre tegyünk egy kevés gyümölcsfát (alma, cseresznye) az intenzívebb füstös hatásért.
  7. Amikor már elég meleg a grill, a húst tegyük grillkosárba vagy rotisserie zárt kosárba és mehet is a grillre.
  8. Zárt tető alatt füstöljük a húst 1,5-2 órát, vagy amíg át nem sül teljesen és el nem éri a belső 75°C-ot.
  9. Miközben füstölődnek a szárnyak, készítsük el a sumac majonézt: ehhez keverjük össze a citrom levet a majonézzel és a maradék sumac fűszerrel.
  10. Amikor elkészültek a csirkeszárnyak, vegyük le őket a grillről és pihentessük pár percig őket, majd kínáljuk az ízesített majonézzel és egy pohár sörrel!