A recept bármilyen maradék sült húsból elkészíthető, így meg is van a másnapi ebéd, minimális ráfordítással.

Sült kacsahúsos grillezett pizza

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 2

Sült kacsahúsos grillezett pizza

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db füstölz kacsacomb
  • 1 csomag pizzatészta
  • 2 ek hoisin szósz
  • 2 ek barbecue szósz
  • 4 szál újhagyma
  • 350 g mozzarella
  • 25 g kukorica dara

Elkészítés:

  1.     A keget fűtsük fel 230 fokra, és tegyük fel a pizzakövet is.
  2.     A kacsacombokat készítsük elő: a húst szedjük le a csontról és tépkedjük apró falatokra.
  3.     A tésztát közben lisztes felületen nyújtsuk ki.
  4.     A pizzalapátot szórjuk meg kukoricadarával, és helyezzük fel rá a tésztát. A lapátról lelógó részeket vágjuk le.
  5.     Egy kisebb edénybe keverjük össze a két szószt, és kenjük be vele a pizza felületét.
  6.     Ezután jöhetnek a feltétek: egyenletesen oszlassuk el a kacsahúst, a felaprított zöldhagymát, majd szórjuk rá a reszelt mozzarellát.
  7.     A lapát segítségével tegyük át a pizzakőre a tésztát és süssük 8 percig, majd szeletelhetjük, és jöhet a tálalás.

Extra tippek:

  •     Használhatunk fagyasztott pizzalapot is, de mindig felengedett állapotban tegyük fel sülni, és készüljünk fel rá, hogy az eredmény ízben azért elmarad majd attól, amit az igazi pizzatészta tud.
  •     A két szósz más fűszerezést már nem igényel, de ha tovább szeretnénk fokozni az ízorgiát, aprított szárított paradicsommal, gombával és borsmustárral (rukkolával) is dúsíthatjuk a pizzát.