A grillen készített leveseknek különleges aromáját nem lehet megunni. Próbáld ki ezt a krumplis változatot.

Krémes burgonyaleves

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Krémes burgonyaleves

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 200 g kockázott bacon
  • 1 kg krumpli
  • 1 csomag újhagyma
  • 5 db fokhagyma
  • 1,4 l tej
  • 175 g tejföl
  • 150 g sajt
  • 1 db zöldségleves kocka
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. Egy öntöttvas edényben pirítsuk le a bacont ropogósra, majd szedjük a bacont, de a zsírjából hagyjunk meg annyit, hogy a hagymákat megpirítsuk rajta.
  3. A fokhagymát vágjuk apróra, az újhagyma fehér részét pedig karikázzuk fel és adjuk mindkettőt a zsírhoz. Pirítsuk őket addig, amíg az illatuk előjön, majd ekkor adjuk hozzá a falatnyi darabokra vágott krumplit, a tejet, a leveskockát és sózzuk, borsozzuk.
  4. Zárt tető alatt hagyjuk felforrni az egészet, majd főzzük 12 percig vagy amíg megpuhul a krumpli.
  5. Ekkor egy merülőmixerrel turmixoljuk össze a levest, adjuk hozzá a tejföl 3/4-ét és a sajt felét, majd keverjük össze.
  6. Végül tálaláskor a leves tetejére halmozzunk egy kevés tejfölt, sajtot, bacont és az újhagyma zöld részéből pár karikát.