Ázsiai ihletésű falatkák, nyárson tálalva. Tökéletes parti előétel!

Ázsiai BBQ nyárs előételnek

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 4

Ázsiai BBQ nyárs előételnek

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 500 g ribeye steak
  • 120 ml bbq szósz
  • 2 ek kávé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek aprított gyömbér
  • 60 ml Hoisin szósz
  • 2 ek rizsecet
  • 120 ml szójaszósz
  • 180 ml édes chili
  • 1 ek pirított szezámmag
  • 3 szál újhagyma

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 300°C és Kamado Joe grill esetén tegyük be a Divide & Conquer rendszert. A legalsó fokra pedig tegyük be a rácsot.
  2. Amíg melegszik a grill, készítsük el a pácot az édes chili, a szójaszósz, a rizsecet, az aprított fokhagyma, az aprított gyömbér és a szezámmag felének összekeverésével. A végén még egy kevés felkarikázott újhagymát is adhatunk hozzá.
  3. A húsról vágjuk le a felesleges zsírt és vágjuk vastag csíkokra.
  4. Tegyük bele az elkészített pácba a húst és pihentessük 30 percet.
  5. Amíg pihen a hús, jöhet az ázsiai BBQ szósz elkészítése. A BBQ szószt keverjük el a 2 evőkanálnyi (erős) kávéval és a Hoisin szósszal.
  6. A hús pihentetése után, olajozzuk le a rácsokat és mehet fel a steak a forró rácsokra. Nem kell hosszan sütni, csak lepirítani és megkaramellizálni a szószt.
  7. Ezután vegyük le a húst és tegyük egy zárható zacskóba, majd klopfoljuk egy kicsit, hogy vékonyabb és puhább legyen.
  8. Vágjuk a húst a kívánt méretre és húzzuk azokat nyársra.
  9. Az így előkészített nyársakat megsüthetjük azonnal, de későbbi sütésre is eltehetjük.
  10. Amikor eljött a sütés ideje, akkor a forró (300°C) rácsokra vagy öntöttvas serpenyőre tegyük fel a nyársakat és pirítsuk 1 percig, hogy átmelegedjen.
  11. Az elkészült húst kenjük meg még egyszer az ázsiai BBQ szósszal, szórjuk meg a pirított szezámmaggal és a felkarikázott hagymával.