Bolognai grill-torony zöldfűszeres paradicsom mártással

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Bolognai grill-torony zöldfűszeres paradicsom mártással

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • húspogácsa: 200 g marha vesepecsenye
  • 100 g vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 g só
  • 5 g bors
  • 5 g bazsalikom
  • zöldség pogácsa: 100 g sárgarépa
  • 100 g petrezselyem gyökér
  • 100 g zeller
  • 2 db tojás
  • 5 g bazsalikom
  • palacsinta: 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 5 g oregánó
  • 2 g sütőpor
  • mártás: 300 g hámozott paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt bors
  • 5 g bazsalikom
  • 100 g koktél paradicsom
  • 400 g mozzarella

Elkészítés:

  1. A húst ledaráljuk és a többi alapanyag hozzáadásával 4db húspogácsát készítünk.
  2. Ezek után ugyancsak ledaráljuk a zellert, sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a többi alapanyaggal elkeverve, szintén pogácsákat készítünk.
  3. A sült tésztánkat hasonlóan készítjük, mint egy egyszerű palacsinta tésztát, de tej helyett vízzel és a só mellett bazsalikomot, valamint egy csipet sütőport adunk hozzá! Fontos az is, hogy viszonylag sűrű legyen a tésztánk állaga! Itt fel merülhet a kérdés, hogyan is sütjük majd meg a rácson? Erre két megoldás is kínálkozik: Egyszerűen elősütjuk egy palacsintasütőben,vagy nekem például van egy erre a célra rendszeresített sütőlapom, amit a rácsra felhelyezve használok.
  4. Ha mindez megvan, jöhet a mártásunk! Egy serpenyőben olajat hevítünk, (lehetőleg oliva olajat) és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk.
  5. Botmixer segítségével a hámozott paradicsomot leturmixoljuk és a többi alapanyaggal a vöröshagymához adjuk és készre forraljuk, majd félretesszük. Kezdödhet a grillezés!
  6. A húspogácsáinkat és a zöldségpogácsáinkat felhelyezzük a rácsra, s mikor már majdnem tökéletesen megsültek, mehet fel a tészta és a karikára vágott mozzarella. Ha megsültek az összetevőink, a rácsról leszedve tornyot építünk belőlük rétegelve: tészta, húspogácsa, zöldségpogácsa, sajt és ugyanez még egyszer, majd a paradicsom mártásunkat hozzáadva tálaljuk.

  A húspogácsák sütését megkönnyíti a burgerkosár használata.