- írta: Peitli Csilla
A hús minimalista fűszerezése helyett itt a pogácsa egy erőteljesebb szószt is kap, a még intenzívebb ízekért.
Fűszeres hamburger
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1,2 kg darált marhahús
- 3 ek worchester szósz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A húst dolgozzuk el sóval és borssal, majd formázzunk belőlük pogácsákat. (ebből a mennyiségből 8-10 darab legyen.)
- Tegyük fel a húspogácsákat a grillre és süssük 4 percig őket. Amikor szépen kezd barnulni a hús és már könnyen elválik a grilltől, fordítsuk meg.
- A pogácsákat ekkor kenjük le a szósszal bőségesen és süssük további 3-4 percig.
- Ezzel a hús el is készült állíthatjuk össze a burgereket.