- írta: Peitli Csilla
A hamburger igazi nyári klasszikus, de ősszel is könnyen elkészítheted, hiszen gyorsan megsül és még a nyár ízeit is belecsempészheted a szárított paradicsommal.
Hamburger szárított paradicsommal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1,5 kg marhahús
- 200 g szárított paradicsom olajban
- 3 db vöröshagyma
- 3 ek balzsamecet
- 1 db lilahagyma
- 2 ek szárított bazsalikom
- 2 kk őrölt kömény
- fél kk erős pista
- fél kk só
- negyed kk bors
- 200 g kecskesajt
- 8 db hamburger zsemle
- ízlés szerint saláta mix
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A szárított paradicsomot vegyük ki az olajból, amiből 7 kiskanálnyit tegyünk félre.
- Ebben az olajban pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a balzsamecetet, vegyük lejjebb a hőfokot közepes/alacsonyra és 30 perc alatt süssük aranybarnára az egészet.
- Közben a paradicsomokat tegyük egy aprítóba, adjuk hozzá a lilahagymát, a bazsalikomot, a köményt, az Erős Pistát, a maradék olajat és dolgozzuk össze az egészet.
- Az így kapott masszával keverjük össze a marhahúst, amit aztán sózzunk, borsozzunk.
- Készítsünk a húsból 8 húspogácsát, amelyek közepébe osszuk szét a kecskesajtot.
- Közepes hőfokon süssük a húsokat 5-7 percig mindkét oldalukon, majd állíthatjuk is össze a szendvicset.
- A húsra halmozzunk a hagymából, tegyünk rá zöldségeket és kínáljuk a kedvenc szószokkal.