- írta: Peitli Csilla
Kétfél babból chili, amit a hidegebb téli estéken is megéri elkészíteni. Laktató és ízletes lesz a végeredmény.
Kétféle babból chili
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 200 g darált marhahús
- 1 ek olaj
- 2 db hagyma
- 1 db jalapeno paprika
- 2 ek chili por
- 2 kk füstölt pirospaprika
- 2 kk kömény
- 1,5 kk só
- 1 db fekete bab (konzerv)
- 1 db chilis bab (konzerv)
- 2 üveg darabolt paradicsom
- maradék sült hús
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Egy nagyobb, tűzálló tálban forrósítsuk fel az olajat és azon pirítsuk meg a kockára vágott hagymát és jalapenót.
- Amikor megpuhultak a zöldségek, adjuk hozzájuk a fűszereket és a darált húst.
- Amikor a hús rózsaszínre vált, adjuk hozzá az alaphoz a konzerveket és a paradicsomot.
- Forraljuk fel az egészet, majd vegyük lejjebb a hőfokot úgy, hogy éppen hogy csak bugyogjon a szósz.
- Ezen az alacsonyabb hőfokon süssük a chilit tető alatt 1,5 órát.
- Végül adjuk hozzá a szálaira bontott, maradék sült húst és melegítsük még együtt 10 percig.
- Akár azonnal tálalható is, kenyérrel, tejföllel!