Kétfél babból chili, amit a hidegebb téli estéken is megéri elkészíteni. Laktató és ízletes lesz a végeredmény.

Kétféle babból chili

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: 3

Kétféle babból chili

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 200 g darált marhahús
  • 1 ek olaj
  • 2 db hagyma
  • 1 db jalapeno paprika
  • 2 ek chili por
  • 2 kk füstölt pirospaprika
  • 2 kk kömény
  • 1,5 kk só
  • 1 db fekete bab (konzerv)
  • 1 db chilis bab (konzerv)
  • 2 üveg darabolt paradicsom
  • maradék sült hús

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. Egy nagyobb, tűzálló tálban forrósítsuk fel az olajat és azon pirítsuk meg a kockára vágott hagymát és jalapenót.
  3. Amikor megpuhultak a zöldségek, adjuk hozzájuk a fűszereket és a darált húst.
  4. Amikor a hús rózsaszínre vált, adjuk hozzá az alaphoz a konzerveket és a paradicsomot.
  5. Forraljuk fel az egészet, majd vegyük lejjebb a hőfokot úgy, hogy éppen hogy csak bugyogjon a szósz.
  6. Ezen az alacsonyabb hőfokon süssük a chilit tető alatt 1,5 órát.
  7. Végül adjuk hozzá a szálaira bontott, maradék sült húst és melegítsük még együtt 10 percig.
  8. Akár azonnal tálalható is, kenyérrel, tejföllel!