- írta: Peitli Csilla
Nemzetiségi ételekkel kísérletezni mindig izgalmas, könnyen új kedvencekre akadhatunk. Ez a kék sajtos, marhahúsos taco laktató és ízekben is gazdag.
Kék sajtos taco
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 700 g sirloin steak
- 2 db lila hagyma
- 2 ek olaj
- fél kk só
- 60 ml szójaszósz
- 2 ek Worcestershire szósz
- 1 ek barna cukor
- 1 ek balzsamecet
- 1 gerezd fokhagyma
- negyed kk bors
- 12 db taco
- 250 g kéksajt
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A hagymát szeleteljük vastagra és kenjük le olajjal, majd sózzuk meg a só felével.
- A maradék sóval ízesítsük a húst, majd tegyük fel mindkettőt a grillre pirulni.
- Oldalanként 4-6 perc alatt pirítsuk meg őket, ezután vegyük le őket a grillről.
- Amíg pihen a hagyma meg a hús, készítsünk szószt a szójaszószból, a Worestershire szószból, a barna cukorból, a balzsamecetből, az apróra vágott fokhagymából és a borsból.
- A hagymát és a steaket is vágjuk fel vékonyra, majd dolgozzuk össze őket a szósszal.
- Tegyünk egy nagy adag húsos-hagymás keveréket a taco közepére és morzsoljunk rá sajtot bőségesen.