A sült hagyma édességét hangsúlyozza ez a recept, ami ideális köret húsok mellé, de hamburgerekbe is tehető.

Mézes grillezett hagyma nyárson

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Mézes grillezett hagyma nyárson

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db édes hagyma
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 60 ml mustár
  • 60 ml méz
  • 1 kk worchestershire szósz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy kisebb tálkában keverjük össze az olajat az előmelegített vajjal.
  3. Egy másik edényben pedig keverjük ki a mustárt a mézzel és a Worchestshire szósszal.
  4. A hagymákat pucoljuk meg és vágjuk őket vastag karikákra.
  5. Húzzuk a hagymakarikákat nyársra, hogy ne essenek szét a karikák, majd kenjük le őket az olajos keverékkel mindkét oldalukon.
  6. Mehetnek is fel a nyársak a grillre és süssük őket 10 percig, hogy szépen megkaramellizálódjanak. Félidőben fordítsuk meg a nyársakat.
  7. Ekkor kenjük le őket a mézes-mustáros szósszal és süssük újabb 2 percig oldalanként.
  8. Tálaláskor még lekenhetjük egyszer a maradék szósszal, hogy még intenzívebbek legyenek az ízek.