Ebben a fogásban tökéletes egyensúlyban vannak az édes és a fűszeres ízek, így egy egyszerűen elkészíthető, mégis nagyszerű halételt kapunk, mely nem csak ízletes, de kifejezetten egészséges is. Akár egy baráti grill partihoz, akár egy hétköznapi gyors vacsorához keresel ötletet, ez a lazacrecept tökéletes választás lesz.
Mézes lazac
írta: Bácsalmási Katalin
Hozzávalók:
- 0,5 kg lazacfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/4 csésze méz
- 2 teáskanál cajun fűszerkeverék
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a Masterbuilt grillt 230 °C fokra és helyezzük be a grill lapot.
2. Vágjuk a lazacfilét a kívánt méretű darabokra.
3. Kenjük meg a lazacdarabokat olívaolajjal, és ízesítsük cajun fűszerkeverékkel.
4. Helyezzük a lazacot a grill lapra, süssük 6-8 percig, majd fordítsuk meg, és süssük további 4-5 percig.
5. A lazac akkor kész, ha belső hőmérséklete eléri a 65 °C-t. Ha a hal átsült, kenjünk meg mézzel, majd vegyük le a grillről és frissen, melegen tálaljuk.
Köretnek kínálhatunk friss kevert salátát, sült krumplit, grillezett zöldséget vagy édesburgonyát. A lazac ízeihez szinte minden köret tökéletesen passzol. Jó étvágyat hozzá!