Nincs ember, aki ne evett volna valamilyen paradicsomlevest életében. Miért ne csavarnánk rajta egy nagyot és készülne egy igazán koncentrált ízű leves a grillben.

Paradicsomleves egy kis csavarral Kamado Joe kerámiagrillben

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: 3

Paradicsomleves egy kis csavarral Kamado Joe kerámiagrillben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 doboz koktélparadicsom
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 liter zöldség alaplé

Elkészítés:

 

A Kamado Joet a deflektorkövekkel együtt 180 C hőmérsékletre felfűtöm, kis mennyiségű füstölőfát adok a szénhez a még pikánsabb íz miatt.

A nagyobb paradicsomokat félbe, a hagymákat negyedekbe vágom. A fokhagyma tetejét levágom, egy kevés olíva olajat öntök rá és megsózom, majd alufóliába csomagolom. A koktélparadicsomokat és a többi előkészített hozzávalót egy olíva olajjal kikent tepsibe, vagy paella serpenyőbe teszem és 1 – 1,5 órán keresztül sütöm.

Amikor megsült, a paradicsom héját lehúzom, a fokhagyma gerezdeket kinyomom a héjból és az egészet leturmixolom. Hozzá adom a bazsalikomot és a kakukkfüvet, majd zöldség alaplével beállítom a kívánt sűrűséget.