Ha télen is jól esik a friss saláta, amit köretként vagy magában is fogyaszthatsz, próbáld ki ezt a grillezett kukoricás változatot.

Pekán diós saláta grillezett kukoricával

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 1

Pekán diós saláta grillezett kukoricával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 cs kukorica
  • 8 marék zöldség mix
  • 4 db paradicsom
  • 60 g pekán dió
  • 40 g parmezán sajt
  • 122 ml olívaolaj
  • 60 ml balzsamecet
  • 3 ek friss bazsalikom
  • 1 kk rozmaring
  • fél kk hagymapor
  • 1 kk citromlé
  • ízlés só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A kukoricákat kenjük le olajjal és tegyük fel sülni 8-10 percre. Időnként forgassuk, hogy egyenletesen süljön.
  3. Közben egy kisebb tálkában keverjük össze a maradék olívaolajat a balzsamecettel, a citromlével, az apróra vágott bazsalikommal, rozmaringgal, a hagymaporral és a sóval, borssal.
  4. Az így elkészült vinaigrette mártást tegyük félre.
  5. Egy nagyobb tálban keverjük össze a zöld salátát, a cikkekre vágott paradicsommal, a pekán dióval.
  6. Amikor a kukorica elkészült és már eléggé kihűlt, akkor a szemeket vágjuk le a csőről és adjuk a salátához.
  7. Locsoljuk meg az egészet az elkészített vinaigrette mártással, majd szórjuk meg a parmezán sajttal.
  8. Önmagában vagy olívaolajjal lekent, pirított kenyérrel kínáljuk.