Tökéletes kombinációja a vad brokkolinak, az olasz kolbásznak és a mozzarellának ez az ízletes pizza.

Olaszkolbászos pizza grillezve

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Olaszkolbászos pizza grillezve

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db előkészített pizza tészta
  • 120 ml pizza szósz
  • 200 g olasz kolbász
  • 200 g vad brokkoli (bimi)
  • 200 g füstölt mozzarella
  • ízlés szerint extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a The Bastard grillt 250 fokra vagy tegyünk fel egy pizzakövet, hogy azon süthessünk. Zárt tető alatt melegítsük a grillt 15-20 percig.
  2. A kész pizzatésztát formázzuk meg belisztezett felületen (vagy sütőpapíron), majd simítsuk el rajta egyenletesen a pizza szószt, egy vékony sávot kihagyva a körben a pizza szélén.
  3. Az olaszkolbászt vegyük ki a bélből és kisebb darabokra vágva osszuk el egyenletesen a felületen.
  4. A vad brokkolit tépkedjük szálakra és ezek is mehetnek a pizzára.
  5. Végül tépkedjük kézzel apróbb darabokra a mozzarellát és szórjuk szét a pizzán.
  6. Ezután sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. (Aki szereti az erőset, egy kevés chili pelyhet is tehet a pizzára.)
  7. Utolsó lépésként locsolgassuk meg egy kevés olívaolajjal az egészet, hogy ízletes és szép fényes legyen.
  8. Egy pizzalapát segítségével tegyük fel a tésztát a grillre és zárt tető alatt süssük 10-15 percig vagy amíg ropogós nem lesz a tészta és meg nem olvad a sajt.
  9. A sütés második felében már figyeljünk, hogy biztosan ne égjen meg a tészta széle sem.
  10. Amikor elkészült a pizza, vegyük le a grillről és felvágva a tésztát, kínáljuk még melegen.