A sajtos tészta tökéletes étel a két ünnep között, mert nem bonyolult, nem kell miatta boltba menni és kicsit pihenhetsz a húsos fogások után!

Egyszerű mac&cheese

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 2

Egyszerű mac&cheese

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 60 g vaj
  • 375 g makaróni tészta
  • 50 g liszt
  • 2 ek mustár
  • 625 g tej
  • 120 g cheddar sajt
  • 35 g panko
  • 40 g parmezán sajt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A tésztát főzzük meg sós vízben az oldalégőn, miközben készítsük el a sajtos szószt.
  3. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat a grillen, majd adjuk hozzá a lisztet.
  4. Pirítsuk meg kicsit és jöhet is bele a mustár és dolgozzuk el jól.
  5. Ezután lassan, folyamatosan adjuk hozzá a tejet és főzzük össze.
  6. Amikor elkezd forrni és besűrűsödik, akkor  vegyük le a grillről és adjuk hozzá a cheddart,
  7. Keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Sőt egy kis reszelt szerecsendió is mehet bele.)
  8. A kifőtt tésztát forgassuk össze a sajtos szósszal, majd egy kivajazott öntöttvas vagy kerámia edénybe öntsük át.
  9. A tetejét szórjuk meg az elkevert morzsa és parmezán eleggyel.
  10. Zárt tető alatt süssük az egészet 15-20 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz!