- írta: Bácsalmási Katalin
A sajtos tészta tökéletes étel a két ünnep között, mert nem bonyolult, nem kell miatta boltba menni és kicsit pihenhetsz a húsos fogások után!
Egyszerű mac&cheese
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 60 g vaj
- 375 g makaróni tészta
- 50 g liszt
- 2 ek mustár
- 625 g tej
- 120 g cheddar sajt
- 35 g panko
- 40 g parmezán sajt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A tésztát főzzük meg sós vízben az oldalégőn, miközben készítsük el a sajtos szószt.
- Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat a grillen, majd adjuk hozzá a lisztet.
- Pirítsuk meg kicsit és jöhet is bele a mustár és dolgozzuk el jól.
- Ezután lassan, folyamatosan adjuk hozzá a tejet és főzzük össze.
- Amikor elkezd forrni és besűrűsödik, akkor vegyük le a grillről és adjuk hozzá a cheddart,
- Keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Sőt egy kis reszelt szerecsendió is mehet bele.)
- A kifőtt tésztát forgassuk össze a sajtos szósszal, majd egy kivajazott öntöttvas vagy kerámia edénybe öntsük át.
- A tetejét szórjuk meg az elkevert morzsa és parmezán eleggyel.
- Zárt tető alatt süssük az egészet 15-20 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz!